Search found 12 matches

by maverick
Sat Aug 08, 2020 7:41 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Filament feeding slows down/stop mid print then resumes
Replies: 1
Views: 185

Filament feeding slows down/stop mid print then resumes

I am using an Artemis 300. So I think the gear that feeds the filament up through bowden tube is slipping about 1/3 way into the print, the print will finish so the filament must start getting fed in after a few minutes but the print is not really usable. I know some printers you can adjust the tens...
by maverick
Wed Mar 04, 2020 12:17 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Parts of first layer look bad
Replies: 4
Views: 724

Re: Parts of first layer look bad

Its weird, if I use a raft the 1st few layers look awesome! See picture, then when it gets to the model the same thing starts happening, it eventually fixes itself by adding more layers which smooth's it out but this is weird. I wonder if I have some cura settings that are off ?
by maverick
Tue Mar 03, 2020 3:14 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Parts of first layer look bad
Replies: 4
Views: 724

Re: Parts of first layer look bad

so should I run the first probe macro ?? or the _probe Autolevel ?
by maverick
Tue Mar 03, 2020 7:59 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Parts of first layer look bad
Replies: 4
Views: 724

Parts of first layer look bad

I have the Artemis 300. I am using atomic filament but lately, the first layer has parts that look like crap, see picture. The bed is clean, I have poked a thin acupuncture needle through the hotend to make sure it is clear. Anyone have any idea's ??
IMG_7405.jpg
IMG_7405.jpg (404.95 KiB) Viewed 724 times
by maverick
Mon Jan 27, 2020 12:36 pm
Forum: Cura
Topic: Dual Extrusion issue with Y adapter Cura 3.4.1
Replies: 2
Views: 4665

Re: Dual Extrusion issue with Y adapter Cura 3.4.1

same problem here. I just edit the .gcode file and remove that line m104 so t1
by maverick
Thu Jan 23, 2020 11:17 am
Forum: What are YOU making?
Topic: Boiler Room
Replies: 3
Views: 1472

Re: Boiler Room

thanks! It's right out of REVIT, probably my most complicated print. Dual extrusion was a success too!

I work for an engineering company so hopefully I keep getting these kind of prints
by maverick
Tue Jan 21, 2020 1:10 pm
Forum: What are YOU making?
Topic: Boiler Room
Replies: 3
Views: 1472

Boiler Room

My latest 3D print of a boiler room for a large apartment building. Making progress
IMG_7183.jpg
by maverick
Tue Jan 21, 2020 11:13 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Duel extruder problem
Replies: 7
Views: 1296

Re: Duel extruder problem

Turns out Cura does not know it is a 2 in 1 out extruder, so once it is done with one color/one extruder it tries to shut off the heat for that hot end. Since the Artemis doesn't have 2 hot ends it shuts off the only hot end.

Manually removing the m104 s0 t1 at the end of the gcode
by maverick
Tue Sep 24, 2019 9:42 am
Forum: Troubleshooting
Topic: Wiring issue
Replies: 2
Views: 671

Wiring issue

I have an Artemis 300, the brown wire that goes into the hot end board seems to have snapped (see image) what are my options for fixing this.
by maverick
Mon Aug 26, 2019 1:54 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Duel extruder problem
Replies: 7
Views: 1296

Re: Duel extruder problem

Yes, both of the temperature settings match for extruder 1 and 2, 200 degrees basically for all the temps.

I wonder if I should up the temp ?
by maverick
Thu Aug 15, 2019 12:44 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Duel extruder problem
Replies: 7
Views: 1296

Re: Duel extruder problem

I got it off the github. It is the batarang thing, and that printed fine, this error is when I try and do my own model.

SeeMeCNC_Artemis_QuickStart_Dual_PLA_050Nozzle_Batarang_for_CURA_4-2-1
by maverick
Tue Aug 13, 2019 2:40 pm
Forum: Troubleshooting
Topic: Duel extruder problem
Replies: 7
Views: 1296

Duel extruder problem

I have an Artemis 300 and have been printing for a few weeks fine. I can use duel extrusion if I point the second extruder to print the raft. Now when I try to do it with a model I get the following error when it is time to switch to the second extruder. "Warning: Tool 1 was not driven because its h...

Go to advanced search